Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2008

ΤΟ ΣΟΥΓΙΑΔΑΚΙ

Καθένας χαράζει με το σουγιαδάκι του ένα σημάδι στο δέντρο της ζωής. Είναι μερικοί που χαράζοντας αυτό το σήμα, τους ξεφεύγει το μαχαίρι και πληγώνονται. Είναι γιατί ήταν πολύ παθιασμένοι εκείνη την στιγμή. Είναι γιατί τρέμανε τα χέρια τους από τα πολλά ΟΝΕΙΡΑ ! ! !

5 σχόλια:

diage είπε...

Καλή μου όταν τα όνειρα δεν χωράνε στα μάτια γίνονται δάκρυα.Σκούπισε με τούτα τα δάκρυα τις πληγές σου και οι στιγμές θα ξανάρθουν σύντομα.

Ανώνυμος είπε...

Μ ΑΡΕΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΙΗΜΑΤΑΚΙ..ΧΜ..ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΝΟΗΜΑ ΚΑΙ ΒΑΘΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ!!!!ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΤΣΙ!ΑΝΑΜΕΝΩ ΜΕ ΠΟΛΥ ΛΑΧΤΑΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΣΟΥ ΠΟΙΗΜΑΤΑ...ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ...ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!!

maroula είπε...

Μικρή μου λογοτέχνη σε ευχαριστώ, αλλά για να πω την πικρή αλήθεια δεν είναι αποκλειστικά δικό μου ποιηματάκι.Βρέθηκε στα χέρια μου τυχαία γραμμένο σε ένα από τα ξεχασμένα βιβλία. Λίγη επεξεργασία ώστε να συνάδει με την συναισθηματική και ψυχολογική κατάσταση της στιγμής και να το!
Νιώθω σαν κανένα εγκληματία που τον παρακολουθείς... χαχα..
Φιλάκια!!!

maroula είπε...

Αγαπητέ μου diage, τα όνειρα είναι όνειρα... Πιστεύεις σ' αυτά, αγωνίζεσαι γί' αυτά και τελικά παραμένουν όνειρα, γιατί πολύ απλά αυτός είναι ο ρόλος τους... Να σου δίνουν μια πρόσκαιρη χαρά καθώς θα ακολουθούνται από την σκέψη ότι ίσως γίνουν πραγματικότητα και μετά τα ίδια να σε προδίδουν γιατί σου υπενθυμίζουν, και με το όνομα τους ακόμα, πως ζουν στον κόσμο τον ιδεατό, στον κόσμο του μυαλού και της φαντασίας... Η προδοσία τους είναι αυτή που προκαλεί τα δάκρυα και συνωμότης σ'αυτήν και η λογική μας πολλές φορές... Και με τα δάκρυα σκουπίζεις τις πληγές και μετά έρχονται και οι στιγμές και μετά άλλα όνειρα διαφορετικά... Και μετά; Πάλι από την αρχή;;; χμ.. Μόνο όταν καταφέρουμε να βγάλουμε την λογική μας από αυτό το παιχνίδι και την άμετρη ελπίδα μας και τον ενθουσιασμό μας, που μας παρασύρει προς στιγμήν και πιστεύουμε στην υλοποίηση των ονείρων, μόνο τότε τα όνειρα δεν θα προκαλούν δάκρυα αλλά θα είναι ένα μέσο διαφυγής από την πραγματικότητα που θα μείνει κυρίαρχη στο παιχνίδι των δακρύων... αλλά θα χάνει και αυτή συνεχώς γιατί τα όνειρα θα είναι εκεί να καταφεύγεις και να χαμογελάς... Όνειρα, λογική ή πραγματικότητα θα κερδίσει το παιχνίδι; Μικρή αξία έχει ποιος θα είναι ο νικητής... Το μόνο σίγουρο είναι ότι εγώ πάντα θα είμαι η χαμένη...

Ανώνυμος είπε...

Αλκυόνη Παπαδάκη στο έργο της "το χρώμα του φεγγαριού".Πραγματικά μαγευτικό..αξίζει να το διαβάσετε!!Σας το συστήνω ανεπιφύλακτα.Νιώθω λες και ζωγραφίζει όταν γράφει!