Πέμπτη 15 Μαΐου 2008


Η ευτυχία είναι σαν τον κύβο του Ρούμπικ. Οι συνδυασμοί για να τη βρεις είναι αμέτρητοι και ο χρόνος που απαιτείται για να καταλήξεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα άγνωστος!!!

Προτεινόμενη ταινία: Το κυνήγι της ευτυχίας

10 σχόλια:

ALEXANDROS είπε...

KAI ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΗ ΒΡΕΙΣ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΗ ΧΑΣΕΙΣ..

maroula είπε...

Το θέμα, αγαπητέ μου Αλέξανδρε είναι όταν τη βρεις να είσαι σε θέση να την αντιληφθείς... Όταν πια θα είσαι σίγουρος ότι κατέληξες "στο επιθυμητό αποτέλεσμα" τότε θα κάνεις τα πάντα για να συνεχίζει η ζωή σου να είναι πολύχρωμη σαν τον κύβο του Ρούμπικ!!!΄

Ανώνυμος είπε...

Ax ταινία!Τέλειο και το θέμα σου Μαρούλα μου!!!
Η Ευτυχία;Δύσκολα κατακτιέται!
Αλλά νομίζω, ότι αξίζει το κόπο!!!
Ο κύβος; Ποτέ δεν τον είχα αγοράσει!
Μήπως για αυτό από ευτυχία, είμαι έτσι και έτσι!!!
ΧΑ ΧΑ!
ΦΙλιά ΠΟλλά!!!!!

ALEXANDROS είπε...

μακαρι να ηταν τοσο απλα τα πραγματα. δυστυχως ομως δεν ειναι ετσι, πολλες φορες η ζωη τα φερνει ετσι που δεν μπορεις να παρεμβεις και να κανεις τα παντα. αυτο ειναι και το πιο ψυχοφθορο, να εισαι αμετοχος στην ιδια την εξελιξη της ζωης σου. πολυ απαισιοδοξος αλλα προσφατως εχασα κατι πολυ σημαντικο για μενα. χαιρομαι παντως που υπαρχουν ανθρωποι που γραφουν τοσο ωραια πραγματα και που ονειρευονται..

maroula είπε...

Μικρή μου λογοτέχνη, δεν νομίζω ότι έχει να κάνει η ευτυχία με την αγορά του κύβου! Χεχε!!!
Ευχαριστώ που μου σχολιάζεις κάθε ποστ!!!Φιλιά Πολλά!!!

maroula είπε...

Αλέξανδρε, τα πράγμτα είναι απλά!!! Η ζωή μας είναι μαύρο, άσπρο, γκρι, πορτοκαλί, κίτρινο, κόκκινο... Το χρώμα το αποφασίζουμε πάντα εμείς...Ακόμα και όταν πιστεύουμε ότι η ίδια η ζωή το επιλέγει για εμάς.Αν παρακολουθούμε σαν απλοί θεατές τη ζωή μας και αν απλά δεχόμαστε ότι η μοίρα μάς επιφυλάσσει τότε είναι σαν να συμφωνούμε με την επιλογή της ζωής ως προς το χρώμα... Αν όμως πιστέψουμε ότι τα πράγματα θα είναι καλύτερα, αν προσπαθήσουμε έστω να γίνουν,τότε η επιλογή είναι δική μας... Εξάλλου αν δεν έχουμε κλάψει, αν δεν έχουμε βιώσει τη μαύρη πλευρά της ζωής, αν δεν έχουμε πονέσει πώς θα καταλάβουμε πώς θα είναι η ζωή με χρώμματα; Πώς τελικά θα εκτιμήσουμε το ακόμα πιο όμορφο, αυτό που η ζωή θα μας φέρει στο μέλλον;Κι όμως! Μερικές φορές επιλέγει το ζωστό χρώμα!
Σου εύχομαι ό,τι καλύτερο!!! Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια σου!!! Θα χαρώ να διαβάσω κάποια και σε επόμενα ποστ!!!

KouKos είπε...

Κι όμως Μαρούλα μου, πιστεύω πως κάνεις ένα μικρό λαθάκι. Κι αυτό γιατί όταν φτιάξεις τον κύβο, θα έχεις όλα τα χρώμματα σε "τάξη" τα πράσινα όλα μαζί, τα κόκκινα όλα μαζί, τα κίτρινα όλα μαζί...
Αυτό είναι η ευτυχία? Η ευτυχία είναι και πρέπει να είναι πολύχρωμη, και όχι μονόχρωμη (μονοδιάστατη) -ότι χρώμμα κι αν είναι αυτό-.
Άλλωστε αυτός είναι και ένας κανόνας της φύσης. Στην αρχή ο κύβος είναι σε τάξη, και μετά τον μπερδεύεις. ο νόμος της φύσης λέει πως όλα έχουν την τάση να "μπερδεύονται" όλο και περισσότερο. Επομένος, αν η ευτυχία είναι σαν τον κύβο του Ρούμπικ... τότε ποτέ και κανείς δεν πρόκειτε να τη βρει, γιατί πολύ απλά όσο περισσότερος χρόνος περνάει... τόσο μπερδεύονται τα χρώμματα μεταξύ τους!
Άσε που τον αγοράζεις έτοιμο τον κύβο, και αν θέλεις δεν τον χαλάς ποτέ... ενώ την αληθινή ευτυχία δεν την αγοράζεις ούτε με όλα τα χρήμματα του κόσμου!

maroula είπε...

Κούκε μου να κάνεις πιο συχνά σχόλια αν είναι να μας δίνεις τόσο όμορφες απόψεις.... Έχεις δίκιο έτσι όπως το βλέπεις!!!!
Φιλάκια Πολλά και Χρόνια σου Πολλά πολλά πολλά!!!

oneiroparmenh είπε...

Όπως κι αυτός ο κύβος έτσι κι η αναζήτηση της ευτυχίας θέλει υπομονή κι επιμονή...

maroula είπε...

Oneiroparmenh μου χάρηκα πολύ για το σχόλιο σου! Καλώς ήρθες στην παρέα μας!